Welkom op mijn website!

In mijn eigen hoekje van de virtuele wereld vind je op deze pagina een

korte biografie en op de vorige

bladzijde de albums met een

selectie van de foto's die ik het

afgelopen jaar heb gemaakt.

Er is ook een gastenboek waarin je een bericht kunt achterlaten.

En als je rechtstreeks contact wilt opnemen, kan dat via het formulier op de contactpagina.


 

Als kind ben ik al begonnen met fotograferen, al bestond mijn apparatuur toen slechts uit een plastic Agfa Click. Wat later, toen mijn kinderen nog klein waren, fotografeerde ik met veel plezier met een Praktika, een analoge spiegelreflexcamera. Daarna ben ik om praktische redenen op een compactcamera overgestapt, maar van lieverlee ging het plezier in het fotograferen er toch een beetje af. 

 

Totdat ik in oktober 2011 mijn eerste digitale spiegelreflexcamera aanschafte. Sindsdien heb ik al verschillende fotoreizen gemaakt en workshops gevolgd en gaandeweg heb ik gemerkt dat mijn voorkeur uitgaat naar macro- en dierenfotografie. Ik ben gek op de natuur en bij dieren in het wild zie ik vaak een soort (wat ik het beste kan omschrijven als) "disney-gedrag": volkomen natuurlijk gedrag, dat bij ons mensen toch een beetje komisch overkomt. Het brengt een glimlach op je gezicht en dat hoop ik met mijn foto's vast te leggen. Met de macrofoto's wil ik alledaagse onderwerpen op een zo mooi mogelijke manier weergeven. Dat doe ik door middel van de belichting of door te letten op de positie van het onderwerp. Verder experimenteer ik zo nu en dan met wat creatieve technieken. 

 

Ik ben geen soortenkenner en ik wil met mijn foto's graag wat meer overbrengen dan een enkele registratie van datgene wat ik heb gezien. Het gaat me erom dat de dingen die ik waarneem zodanig in beeld gebracht worden, dat de kijker hetzelfde gevoel ervaart als ik had, toen ik de foto maakte. Dat kan variëren van humor, spanning, verwondering tot rust of kwetsbaarheid. Als de sfeer van dat moment in de foto te zien is, dan vind ik de foto geslaagd. Daarin probeer ik me steeds verder te ontwikkelen en te verbeteren.

 

 

 

Mijn fotoapparatuur: 

 

Momenteel fotografeer ik met een Nikon D500 met verschillende lenzen, variërend van groothoek (17-35mm) tot telelens (300mm). Meestal zit de macrolens van 105mm  op mijn camera. Het ontwikkelen en (met mate) bewerken van de foto's doe ik in Adobe Lightroom of Adobe Photoshop Elements. Op een fotoreis neem ik in mijn rugzak dan ook altijd een kleine laptop mee.  

Op alle foto's rust een copyright. Als je één van mijn foto's wilt gebruiken, neem dan even contact met mij op via het formulier. 

Veel plezier met het bekijken van mijn albums.